Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z indykiem i fasolką szparagową
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych1 łyżeczka ziół włoskich, mieszanych, suszonych
-
80 g oliwy z oliwek
-
20 g octu balsamicznego
-
500 g wody
-
300 - 350 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej bez twardych końcówek
-
400 g piersi z indyka, bez skóry, bez kości pokrojonej w paski (1 x 5 cm)
-
pomidor śliwkowy pokrojony w ćwiartki, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
26 g
Kalorie
1448 kJ /
346 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
2.5 g
Węglowodany
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Łosoś na parze po azjatycku
1 godz.
Ryba z sosem pomidorowym
30 min
Miętowy łosoś z różowym pieprzem
25 min
Łosoś w papilotach z pieczarkami i ryżem
40 min
Sałatka szpinakowa z łososiem i jajkiem w koszulce
30 min
Sałatka z grejpfrutem i szparagami
30 min
Piersi z kurczaka w papilotach z winogronami
40 min
Kurczak ze szpinakiem, jabłkiem i rodzynkami
35 min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1 godz. 5 min
Pulpety z indyka z warzywnym tagliatelle i sosem tzatziki
1 godz.
Kurczak w musztardzie i syropie klonowym z brokułami na parze
55 min
Kurczak z sałatką z ziemniaków na ciepło
55 min